Schrijver
Copyright © 2011 J.Verheij Alle rechten voorbehouden V- 2.0.4
Home.
Wie ben ik ?.
Boeken.
Bestellen.
Pers.
Contact.
Home.
Wie ben ik.
Boeken.
Bestellen.
Pers.
Contact.
Jan Verheij
Het begin

Geen tijd betekende niet geen ideeŽn.

In mijn hoofd schreef ik rustig door, dus liggen er nu heel wat plannen voor verdere uitwerking. Ik heb al een serie bedtijd verhaaltjes voor de allerkleinsten geschreven. Er zijn ook plannen voor een boek over ons dagelijks brood aangevuld, of besmeerd zo u wilt, met een nieuwe serie columns. Er staat een serie korte sprookjesachtige verhalen op stapel en zelfs de schets voor een heuse roman staat al op papier. Dan heb ik nog wat losse ideeŽn over een soort van anti-held maar daar denk ik nog over na.

 

Omdat uitgeven in eigen beheer niet bepaald goedkoop is studeer ik ook op de mogelijkheden van uitgeven in E-pub formaat. Ik verwacht veel van deze ontwikkeling.

E-readers zie je dagelijks meer en met de komst van ‘Tablets’ worden de mogelijkheden alleen maar groter. Als eerste heb ik de bedtijd verhaaltjes en de bundel columns in dit formaat gezet. Kortom: tijd te kort!

Na het eerste kinderboekje werd al snel een vervolg geschreven. Ook kwam er een Kerstverhaal met de katjes in de hoofdrol en dat is gepubliceerd in de regiokrant: Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen.  Het is de bedoeling ook deze boekjes met tekeningen uit te geven maar daar wordt nog even mee gewacht. Het eerste boekje is een mooi  boekje. Gebonden, in kleur, en voorzien van toepasselijke prachtige tekeningen van een bevriende katten schilderes en natuurlijk nog steeds te koop. Maar de verkoop daarvan is lastig als je uitgeeft in eigen beheer. Een beroep als vertegenwoordiger ligt me niet zo erg. Ook het dagelijkse werk eiste meer tijd op dan ik wilde. Toch heb ik me er niet van laten weerhouden om door te gaan met schrijven. Als columnist schreef ik al voor een paar vakbladen en het schrijven van columns vind ik nog steeds leuk. Nu heb ik meer tijd en is er allereerst een bundel gemaakt van een serie columns. Omdat ik daarin graag schrijf over alledaagse zaken is de titel heel toepasselijk: “Alledag is ook vandaag!” Het is te koop via deze web site of te bestellen bij de boekhandel.

(ISBN 978-90-79514-00-7)

Als kind las ik al graag. Nauwelijks het “Aap, Noot, Mies” achter de rug of ik had de schoolbibliotheek al ontdekt . Ik las veel en bereikte rap het laatste boek voor mijn leeftijdscategorie. Met een tactische afleiding's manoeuvre plunderde ik de boekenkast van de oudere leerlingen. Bij het terugbrengen kwam de afrekening. Verbannen uit de schoolbibliotheek wegens ontoelaatbaar gedrag.

Je wordt ouder, maakt de school af en gaat werken voor de kost. Je raakt ergens de weg kwijt en vergeet  wat je echt wilt. O, tekst speelde altijd wel een grote rol in mijn werk maar boeken schrijven voor anderen? Het kwam er niet van. Bijna al mijn teksten bleven op de plank liggen. Voor ooit, later. Gelukkig kwamen er mensen op mijn pad die me verzekerden dat mijn teksten leuk en aangenaam waren om te lezen.  De komst van twee katjes was de doorbraak. Zo leuk om naar te kijken dat er spontaan een kinderboekje uitrolde. Een voorlees boekje voor als de kleintjes naar bed moeten maar nog niet meteen willen slapen. Het heet: “Pluis en Muis komen in huis.” Een eigen uitgave! En het smaakte naar meer. Voor de kinderboeken gebruik ik mijn moeders naam en voor de rest die van mijn vader. Zo worden beiden herdacht.